Hírek
Mivel bizományi értékesítéssel is foglalkozunk, így belinkelem a bizományi értékesítéshez használt nyomtatványunk szövegét, mely egyszerűen tájékoztat ennek az üzleti formának a működéséről:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Használt termékek bizományi értékesítése

Üzletünk használt készülékek bizományi kereskedelmével is foglalkozik. Az alapvető irányelvekről, feltételekről próbálunk itt bővebb tájékoztatást nyújtani.
- Az első félreértést az szokta okozni, hogy sokan nem tudják, mi az a bizományi értékesítés. A fogalom annyit jelent, hogy az eladónak akkor lesz a behozott termékből pénze, amikor a készüléket elvitték tőlünk. Vagyis nem akkor, amikor behozza hozzánk!

- Nem tudunk nyilatkozni arról, hogy mennyit ér egy készülék, amíg nem láttuk. Az állapotától, korától függően meg tudjuk határozni, hogy körülbelül mennyi a reális értéke, de mindenesetre az segít, ha az eladónak van valami elképzelése arról, mennyit szeretne érte kapni. Működésképtelen termékeket még bizományba sem veszünk át! Hiányos felszereltségű vagy kissé hibás készüléket csak javításra, vagy értékcsökkent áron veszünk be!

- Kereskedő lévén haszonkulccsal dolgozunk. Így a weboldalunkra felrakott, valamint az üzlet eladóterébe kirakott termékeket magasabb áron kínáljuk, mint amely összegben a bizományba vételkor megalkudtunk az eladóval. Az eladó természetesen a szerződéskötéskor kialkudott összeget fogja megkapni!

- A szerződéskötéshez szükség van az eladó személyi igazolványára és új típusú okmány esetén a lakcím igazoló kártyájára. Fontos, hogy az okmány tulajdonosa itt legyen személyesen, tehát barát / barátnő / stb. iratait nem áll módunkban elfogadni.

- Ezt a szerződést az aláírás előtt érdemes elolvasni. A legfontosabb dolgokat kiemelnénk: az összeget az eladást követő 4. munkanapon áll módunkban kifizetni, hiszen minimum 3 nap garanciát vállalunk a használt termékekre. További lényeges dolog, hogy amennyiben a bizományba adó eláll szándékától, úgy a szerződésen szereplő összeg 5%-át felszámoljuk kezelési költségként.

Amennyiben hosszabb ideig nem viszik el tőlünk a készüléket, akkor két dolog lehetséges:
közös megegyezés alapján módosítjuk a szerződést, az ügyfél és a mi árunkat is lejjebb visszük
a terméket díjmentesen elviheti az ügyfél tőlünk.
Létavértes területén ingyenes házhoz szállítás!